sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ajatuksia vaihdosta!

Nyt mulla on fiilis kirjottaa mun kaikki ajatukset tästä vaihtoonlähdöstä ylös, joten näin alkuun voin jo vaan kuvitella että tulee varmaan paljon tekstiä!

Anyway, toivon etten toistele itseäni täällä blogissa. En muista mitä kaikkea oon jo kirjottanut ja miten tarkasti. Nyt kuitenkin tänä iltana kun selailin uusia vaihtariblogeja niin mulle tuli tää fiilis että tuun tänne kirjottamaan heti nyt kaiken! Eli let's go!:

Miksi mä lähden vaihtoon?
Mä oon aina ollut aika seikkailunhaluinen luonne. Mä rakastan matkailua, ja vaikka tähänastiset matkat on ollu lähinnä turistikohteissa ja mä oon tykännyt niistä, niin haluan silti päästä kokemaan ulkomailla sen paikallisten arjen ja elämän ja kulttuurin. Ja vaihtovuoshan on ihan huippumahdollisuus siihen. Mä myös rakastan puhua muita kieliä, varsinkin englantia! Monta vuotta oon toivonu osaavani englannin täydellisesti, ja välillä höpöttelen tai ajattelen itsekseni englanniksi, muutan huvin vuoksi jotain lauseita englanniksi, luen nykyään kirjoja englanniksi, katon leffoja ilman tekstitystä tai englanninkielisillä tekstityksillä, koska mä haluan oppia englannin täydellisesti! Mä haluaisin tulevaisuudessa puhua englantia arkikielenäni and you got the point... I love English! Haluaisin myös päästä luomaan ihmissuhteita eri maista ja tutustua ihmisiin ja heidän kauttaan moniin eri kulttuureihin. Ja siis tottakai tähän kuuluu myös se että vuos jenkeissä ja uusia kokemuksia ja plääplää mut ne nyt on itsestäänselvyyksiä :D

2013-02-03 TYTSYT 3


Miksi Jenkkeihin?  
-Jenkit ei ollu mun ykkösvaihtoehto. Mietin pitkään Australiaa, Uutta-Seelantia, Espanjaa ja vähän Ranskaakin, välillä Kanadaa, ja sitten myös Etelä-Amerikkaa, etenkin Brasiliaa sekä tietenkin jenkkejä. Usahan mä päädyin loppujen lopuksi, tein listaa eri maiden välillä ja kirjotin plussia ja miinuksia, ja jostain ihmeen syystä jenkit voitti. En mä sitä oo katunut hetkeäkään, ehen, mut välillä tuntuu et oisko sittenkin pitäny valita jotain eksoottisempaa? Mut näin on hyvä :) Usassa haluaisin päästä kiertelemään mahdollisimman paljon eri paikkoja, jos en vaihtarivuoden aikana niin myöhemmin. Haluan myös päästä kokemaan sen hehkutetun high school spiritin! Haluan kuulla tyhmiä kysymyksiä Suomesta ja päästä päteemään että ehei, ei se noin oo! Sekä haluan oppia sen englannin, mutta toivon ettei mulle tuu liian leveetä jenkkiaksenttia. 

2013-02-24 Hertsi


Toiveita vaihtovuoteen?  
-Toivon yli kaiken että mun hakemuksesta musta ei saa ihan idioottijunttikakkapää -kuvaa vaan semmonen kuva että joku oikeesti bongais mut sieltä toisten ihanempien hakemuksien seasta. Ja en mä usko että mä ilman perhettä jäisin, tai en ainakaan missään nimessä toivo! Ja sitten kun mulle löytyy se host-perhe, niin toivon että meillä synkkaa, että siitä tulis mulle kun toinen perhe, ja jos ei, niin toivon kuitenki että välit pysyisi hyvinä koko vuoden ajan eikä tarttis edes miettiä missään vaiheessa perheen vaihtoa. Toivon myös että saisin sieltä pian kavereita, tyttöjä tai poikia, nuorempia tai vanhempia, kunhan saisin kavereita :) Tottakai nää on näitä mitä kaikki vaihtarit toivoo että enpähän erotu joukosta! Ennakko-odotuksia mulla ei ole mistään. Ja vaikka nuita osavaltioita oonkin pohtinut niin ei sillä mulle oikeesti oo mitään väliä että mihin osavaltioon pääsen! 

2013-02-03 TYTSYT 31


Pelkoja vaihtovuoteen? 
-Nääkin on nää perinteiset, että perheen kanssa menis huonosti, TAI MIKÄ VIELÄ PAHEMPI SITÄ PERHETTÄ EI LÖYDY OLLENKAAN, etten sais kavereita, et jostain kummallisesta syystä pitäis keskeyttää vuosi, että jollekkin täällä Suomessa käy jotain, tai jenkeissä... Ja ehkä mä pelkään myös vähän kulttuurishokkia. Mä en varsinaisesti pelkää sitä että lähden vuodeksi pois Suomesta ja kaikesta tutusta, en sitä lentomatkaa sinne, mut se mitä mä pelkään on se että mulla tulee liian kova ikävä ihmisiä täällä Suomessa. Täällä on niin paljon tärkeitä ihmisiä, mut kunhan pitää yhteyttä niin eiköhän se ikäväkin (toivottavasti) pysy aisoissa. 

IMG_7943 (2)


Fiilis nyt, 5kk ennen lähtöä? 
-Mua ihmetyttää tää, että mua ei vielä yhtään jännitä lähtö enkä oo missään vaiheessa alkanut miettimään että miksi mä lähden. Monesta vaihtariblogista oon lukenu just että on alkanu miettimään sitä että miksi lähteä ja jättää kaikki, kun kaikki menee niin hyvin. Kyllä mullakin menee nyt Suomessa kaikki hyvin, mutta en silti näe yhtään syytä miksi mä en lähtis. Oon odottanu tätä niin pitkään, oon säästänyt rahaa niin pitkään, ja tiedän et tää vaan on mun juttu! Odotan koko ajan vaan entistä suuremmalla innolla lähtöä ja toivon että kevät ja kesä menis tosi nopeesti!  Hihii 5kuukauden päästä lähen oikeesti! :---)

IMG_7657 (2)

Tuli kyllä kunnon hehtaaripostaus heh, mut näillä tänään ja palaillaan taas! <3 Heippa!


13 kommenttia:

 1. Hei mul on aika samalaisii ajatuksii nyt :) paitsi välil kyl on se olo et miks mä lähen nyt täältä ku kaikki pois mut sillonku kaikki menee taas huonost ja vituttaa ni on nii onnelline et voi vaa laskee päivii et koska pääsee pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njooo mä luulen et vähän kaikki vaihtarit menee aika samoil linjoil.. :D ja niinpä aaa en kestä odottaa et pääsee lähtee, niin siistii! :D

   Poista
 2. Käytkö sä siis amislukiota ja lähet silti vaihtoon? Koska oon ite aatellu tota.. En halua pelkkään lukioon, mutta silti haluan vaihtoon.

  VastaaPoista
 3. Käytkö sä siis amislukiota ja lähet silti vaihtoon? Koska oon ite aatellu tota.. En halua pelkkään lukioon, mutta silti haluan vaihtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa käyn amista mut teen kaksoistutkinnon eli meidän koulun järjestelmän mukaan käyn kakkos tai kolmosvuoden pelkkiä lukiokursseja, ja saan lakin päähäni valmistuessa! Vaihtoon lähtö onnistuu samaan tapaan kuin lukiostakin :) Ja amiksesta onnistuu vaihtoonlähtö vaikkei tekiskään kaksoistutkintoa, useimmat vaihtarijärjestöt ottaa vaihtareita niin peruskoulusta, lukiosta kuin amiksestakin! :)

   Poista
 4. Oi, vähän mukavaa!:) nyt mä siis tiedän, että mullakin on siis mahollisuus lähteä vaihtoon, kiito! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai on ja lähde ihmeessä! kiva jos musta oli jotain apua :)

   Poista
 5. Aina yhtä ihana lukee muitten lähtevien blogeista että suunnilleen samoja ajatuksia pyörii päässä ja ei oo pelkojensakkaan kaa ihan yksin :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä haha, varmaa melkee kaikil lähtevillä samankaltasii ajatuksii :)

   Poista
 6. sut on haastettu ! http://milla-usa.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista