torstai 9. tammikuuta 2014

Katsaus vuoteen 2013 part II

HEINÄKUUHeinäkuuhun mahtui paljon rentoutumista sekä stressiä. Sain vihdoin tietää host-perheestäni ja sijoituksesta, ja tuntui että hommat ei ikinä lopu. Oli viisumia ja tuliaisia ja kaikenlaisia paperiasioita. Paljon. Ja aikaa halusin käyttää myös elämästä nauttimiseen enkä pelkkään stressiin. Kyllä mä siinä aika hyvin onnistuinkin. Tietenkin tää tarkotti sitä että kaiken pakollisen tein viime tipassa mutta ainakin tein! Mökillä tuli käytyä pariin otteeseen, maailman ihanin paikka. Kuhmon sukulaisiakin kerkesin käydä moikkaamassa ja paluumatkalla poikkesin jännittävälle Pieksämäen turneelle. 

ELOKUU Elokuussa starttas elämäni suurin seikkailu. Kyyneliltä ei vältytty mutta naurua oli silti paljon enemmän. Mun maailman parhaimmat ystävät järjesti mulle ylläriläksiäiset, ja läksiäisiä oli myös sukulaisten kanssa. Haikeetahan se oli, mutta silti olin niin innoissani tulevasta että ekat itkut itkin vasta lentokentällä jättäessä hyvästejä perheelle ja poikaystävälle. Saavuin New Yorkiin, wow. Matkustin Frostburgiin. Itketti pelkästä väsymyksestä. Liikaa uutta, liikaa matkustamista, liikaa englantia ja ihan liian vähän unta. Mutta mä selvisin! Tapasin isäntäperheen ekaa kertaa sydämen hakatessa suunnilleen tuhatta ja sataa mutta ihan suotta. Asettuin kodiksi ja näinkin jo heti paljon sukulaisia. Hengailin Gavinin kanssa, oli Cameronin ja Alainan synttärijuhlat, Williamsburgin vuosittaiset festarit, liittyminen koulun marssiorkesteriin, bandin kanssa Pittsburgiin huvipuistoon, hostperheen kanssa Virginia Beachille ja koulun alku. Kyllä, paljon ohjelmaa. Ei kerenny muutakun ihmettelemään.

 SYYSKUUAloin jo kovaa vauhtia amerikkalaistumaan jenkkifutiksen ja koulutanssien mukana. Nautin kesäkeleistä ja upeista maisemista. Juoksin. Paljon. Rikoin AFS:n sääntöjä ja ajoin mönkkäriä. Oli AFS:n orientaatio Lake Raystownilla ja oli huippu jälleennäkeminen muiden vaihtareitten kanssa. Koulunkäynti alkoi käydä jo tutuksi ja lähennyin hostperheen kanssa päivä päivältä. 

 LOKAKUULokakuussa oli perinteiset jenkkijutut kuten Homecoming -dance, senior night sekä Halloween. Uusia hienoja kokemuksia, kurpitsankaiverruksesta football kentän läpi kävelemiseen kaikkien tuijottaessa ja kuuluttajan nauraessa mun tulevaisuuden suunnitelmien määrälle. Upeita maisemia, jälleen kerran. Oli myös vapaaehtonen reissu AFS:n kanssa vanhaan kylään ja lähdin mukaan ihan vain nähdäkseni muita vaihtareita. Sekä nautin elämäni ensimmäistä kertaa 30 asteen helteestä Lokakuussa. 

MARRASKUUMarraskuussa oli jo korkea aika saada senior picturet otettua. Järkättiin Shannonille yllätys synttärijuhlat josta lähettiin napa täynnä kakkua pelaamaan futista Powder Puff peliin. Josta upean häviön jälkeen vielä bonfireen Alyssan luokse syömään ihania jenkkiruokia kuten Mountain Pies and S'mores. Penn State Blue Band vakuutti mun musiikin taituruudellaan. Ja jälleen kunnon jenkkikokemus: Black Friday shopping. Awesome. Dad koristeli koko talon järkyttävällä määrällä mitä eriskummalisimpia jouluvaloja ja sain itsekseni hiukan hymyillä kuinka koulut suljettiin kuvassa näkyvän lumen takia.

 JOULUKUUPerinteinen jouluparaati bandin kanssa Williamsburgin läpi marssien ja soittaen. Joulukuusi, jonka koristeiden alta ei edes näe itse kuusta. Kuusifarmilla tarpominen etsien täydellistä kuusta Kylielle. Kuoron ja bandin joulukonsertti. Hullua kannustusta tyttöjen korispelissä. Leipurin taitoja esitellen leivoin parit korvapuustit mistä kovasti tykkäsivät. Joulunviettoa, pariinkin otteeseen koska sukulaisten määrä. Lastenvahtina olemista joululomalla jolloin oli tarkoitus rentoutua ja vetää henkeä. 

Vuosi 2013 oli epäilemättä mun paras vuosi ikinä. Paljon hyvää ja unohtumatonta tapahtui ja olen ollut onnellinen. Kiitollinen olen kaikille. Toivotaan että vuodesta 2014 tulee vielä parempi! Pus!

3 kommenttia:

 1. mua rupes itkettää kun muistan sun lähdön... miten pikkuiselta sä näytit siellä "väärällä" puolella turvatarkastusta ja silti ihan vaan toiselle puolelle maapalloa lähdössä ;) ihanaa kun sun vuosi oli noin huikee <3
  -ä-

  VastaaPoista
 2. Mikä oli vuoden paras päivä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi vaikee, oli useita parhaita päiviä ja eri syitä. Mutta poikaystävän tapaaminen sekä tänne lähteminen oli varmaan niitä parhaimpia :)

   Poista