lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kysymyspostauksen vastaukset part I

AMERIKKA

Tykkäätkö koulusta siellä?
Rehellisesti sanottuna, en pahemmin. Varsinkaan useimmista mun aineista :D Enkä myöskään siitä kuinka teinejä kohdellaan ku päiväkoti-ikäsiä ja kaikki on niin rajotettua.

Haluisitko muuttaa pysyvästi Amerikkaan?
Täälläolo on saanut mut arvostaa Suomea niin paljon enemmän että todennäkösesti en haluais muuttaa tänne. Tai en tiiä, oon mä sitä miettinyt. En osaa sanoa. Mutta vierailemaan ja lomailemaan ehdottomasti :)

Mikä on lempiruoka tai karkki tms siellä?
Mac'n'cheese :D Niin epäreilua että meillä ei oo sitä Suomessa :D Ja myöskin tacos ja burritos kuuluu suosikkeihin. Ja baked pineapple. Karkeista ehdottomasti Sour Patch Kids!!!

Minkälaisia amerikkalaiset yleisesti ottaen on? 
Tosi paljon avoimempia ja puheliaampia ja ulospäinsuuntautuneempia (vitsi mikä sana, meni hetki ennen ku kirjotin oikein haha!).  Uteliaita, itsevarmoja, yhteishenkisiä, äänekkäitä, roskaruoan rakastajia xd, myöskin draaman rakastajia haha. Mä oon kyllä saanut hyvän kuvan amerikkalaisista yleisesti :)

Mitä paikkoja haluaisit nähdä jenkeissä?

Kaks ehdottomasti semmosta paikkaa mitkä haluisin nähä on Grand Canyon ja Niagara Falls (vaikka ovatkin enimmäkseen Kanadan puolella mut anyways)

Oliko jenkit sun ykkös maavaihtoehto?

Loppuen lopuksi kyllä mutta mielessä pyöri kyllä paljon muitakin vaihtoehtoja.

Ja sit viel et onksiel paljo hyvännäkösii jätkii ;)
Toki hahah :D

Mitä kaikkee uutta oot kokenu ja nähny siellä? 
Kaikenlaisia ruokia, NYC, pirusti maissipeltoja :D, jenkkifutis, high school spirit, skydiving...

Mitä haluaisit vielä kokeilla? 
Ainaki mulle on luvattu et pääsen kokeilee vesihiihtoa!

Mikä on sun lempisine koulussa, suomessa ja amerikassa? 
En edes muista mun aineita suomessa enää... Varmaa englanti? Amerikassa Social problems ja bändiVAIHTOVUOSI

Mikä on ollut vaikeinta?
Varmaankin sopeutuminen näin pieneen paikkaan ja hyväksyminen siihen ettei pääsekkään menemään vaan oman mielen mukaan. Ja se  että Williamsburgissa ei oikeesti ole mitään tekemistä.


Mitä on ikävä suomesta? 
Moniakin asioita, tietenkin. Ihmisiä nyt lähinnä, mut myös semmosta nuorten vapautta ja itsenäisyyttä. Ja sitä ettei tarvii autokyytiä joka paikkaan :D ja ruokaa


Onko vuosi vastannu sun odotuksia?
Voisin sanoa ettei mulla mitään odotuksia ollut mutta se on vale, niinkun varmaan jokaisen vaihtarin kohdalla. Jos jotain tämmöstä odottaa niin pitkään ja innolla, niin ei oikeesti ole edes mahollista etteikö jonkunnäkösiä toiveita ja odotuksia pääkopassa muodostuisi. Eli vastaus on kyllä ja ei. Odotin että mulla tulis olemaan vaikeempaa kun mitä todellisuudessa olikaan. Odotin että tulen saamaan kivan hostperheen jonka kanssa tuun hyvin toimeen mutta sainkin ihan parhaan perheen josta välitän ja jota rakastan ihan sairaasti ja jolta saan vastarakkautta takasin samalla mitalla ja jonka kanssa tuun toimeen aivan täydellisesti. Odotin että kavereiden saanti ois helpompaa, odotin että vuosi tulis olee täynnä tekemistä, odotin et pääsisin näkemään monia paikkoja. Tähän vaan vinkkinä että ei mitään pilvilinnoja kannata rakennella vaihtovuodesta, mitä mä en onneks tehnytkään, ihan vaan välttääkseen monia pettymyksiä :)

Oliko helppo saada kavereita? 
Alussa tutustuin vääriin ihmisiin joka vaikeutti entisestään kivampien kavereiden saamista ja sanottakoon että eka puolikas vuodesta ei ollut kovin ystävärikas. Vaikkakin pieni koulu ja samat naamat näkee joka päivä ni en mä silti sanois että se helppoa oli. Nyt on kuitenki tilanne paljon parempi :)

Vaihtovuoden hyvät ja huonot puolet?
Pääsee sisään kokonaan toiseen kulttuuriin, saa hirveästi uusia kokemuksia, kielitaito kehittyy, tutustuu paljon uusiin ihmisiin ja hyvässä tapauksessa saa elinikäisiä ystäviä, perheen ja kodin toiselta puolelta maapalloa, alkaa arvostamaan enemmän elämän pieniä asioita sekä kotimaata, itsenäistyy, saa rohkeutta ja lista vois jatkua loputtomiin. Huonoina puolena on tietenki koti-ikävä ja vaikeudet mitä vaihtovuosi tuo tullessaan, ja en myöskään voi sanoa että täysin tuntemattomaan paikkaan olis helppo sopeutua. Mutta oikeella asenteella huonotkin puolet saa käännettyä hyviksi! 

Mitä teet yleensä vapaa-ajalla? pidä hyvä loppuvuos! :)
Nyt kun yleisurheilu alkoi niin se vie paljon aikaa vapaa-ajasta. Arkena nuoret ei pahemmin hengaile, joten arki-iltasin oon lähinnä hostperheen kanssa, katotaan telkkaria, piirtelen tai soittelen pianoa tms. Viikonloppusin mennään aina ulos syömään, ja useimmiten momin kanssa lähetään Altoonaan tappamaan aikaa. Joskus tehään jotain kavereiden kesken. Ihan tavallista arkea vaan :) Ja kiitos paljon! JÄRJESTÖ/ISÄNTÄPERHE

Ootko ollut tyytyväinen järjestön toimintaan?
Järjestön toimintaan yleisesti kyllä. Musta on pidetty huolta alusta asti ja pystyn luottamaan AFS:ään. Tietyt ihmiset vaan vie sen hyvän maun pois esimerkkinä mun liaison jonka kanssa just ja just tuun toimeen, mutta en mä sitä niin usein nää eikä tarviikkaan nii kyllä mä kestän :D

Ketä kaikkia sun hostperheeseen kuuluu ja onko lemmikkejä?
Mulla on reilu viiskymppiset mom ja dad sekä sitte dadin 32-vuotias poika joka vaan saamattomuuttaan asuu vielä kotona mistä en oo niin kovin innoissani eikä kukaan muukaan :D Mutta ei se pahemmin häiritsekään. Lemmikkejä ei ole, onneksi, koska oon allerginen!

Mitä tuntemuksia oli suomessa/lentokoneessa/ja kun ekan kerran näit isäntäperhees?
Erittäin ristiriitaset tuntemukset oli. Välillä tuntu etten pysy nahoissani kaikelta siltä innostukselta mut samaan aikaan suretti jättää perhe ja kaverit ja omat tutut jutut vuodeksi. Pelotti myös vähän kaikki se uus. Mut päällimmäisenä oli kuitenki innostus. Kun perheen näin ekaa kertaa sydän läpätti tuhatta ja sataa ja olin ihan hermostunu mutta piakkoin se siitä normalisoitui. Unohtamatta tietenki väsymystä. Kun pääsin ekan kerran kotiin, kaaduin sänkyyn ja nukuin 15 tuntia.

Tiedätkö milloin sun perhe valitsi sut ja koska sait ite tietää?
Perhe valitsi mut maalis-huhtikuussa. Itse sain tietää Heinäkuun alussa.

Järjestön hyvät ja huonot puolet?
AFS ei oo halvimmasta päästä mutta on toiminut oikein hyvin. Itselle yks tärkeimmistä kriteereistä järjestöä valitessa oli ettei se maksa perheille. Musta on koko ajan pidetty huolta ja aina kun oli jotain kysyttävää niin sain kattavan vastauksen nopeasti. Paljon hyvää ja ainoana huonona puolena sanoisin vaan mun liaisonin joka nyt ei kuitenkaan oo afs:n vika :D

Minkälainen sun isäntäperhe on? 
Ihan huippu! Siitä on tullut mulle toinen perhe ja ollaan tosi läheisiä, tehdään paljon asioita yhdessä ja viihdyn heidän kanssaan paremmin kuin hyvin!

Miks valitsit juuri afs:n? 
Olin kuullut paljon hyvää siitä ja vaikutti tosi luotettavalta. Oli hyvät vakuutukset ja järjestö ei maksa perheille.

Ootko ollu tyytyväinen? 
Kyllä.

Joutuuko afs oppilas vaihtaa perhettä vuoden aikana? 
Ei joudu, mutta tilanteen vaatiessa voi vaihtaa perhettä.

Milloin on sun paluupäivä? 
29.6.


MUUT

Missä kaikissa maissa oot käyny? 
Ruotsi, Viro, Romania, Kreikka, Unkari, Ranska, Saksa, Espanja, Thaimaa ja USA

Mihin maahan haluaisit päästä käymään? 
Italia, Portugali, Brasilia, Australia nyt ainaki :)

Mikä on sun lempi bändi? FUN, HURTS, Imagine Dragons, Fall Out Boy, One Republic, B.o.B, Coldplay, Maroon 5.....

Väri? 
Keltanen, vihree, pinkki ja valkonen

Lomakohde? 
Teneriffa tähän asti on ollu ehdoton ykkönen.

Kouluaine? 
Social problems

Penkkiurheilu ja sit ihan urheilulaji mitä ite tekisit? 
Penkkiurheilu ehdottomasti jääkiekko. Muuten sitte pesäpallo ja juoksu

Soitin? 
Piano

Telkkariohjelma? 
Ainoo mitä seuraan on The Voice joten se kai sitte :D

Leffa? 
The Blind Side, The Last Song, The Hunger Games, The Safe Haven.....

Mikä on sun lempiruoka? 
Burritos! 

Onko sulla parasta kaveria siellä? 
Paulin varmaan luokittelisin parhaaksi. Tai sitte Shannon, Hayley, Natalie ja Shenia

Onko sulla jo prom date/meetkö promiin? 
Juu kakski eri ihmistä kysy, vastasin ensimmäiseen myöntävästi eli kyllä, olen menossa.


Kiitos kaikista kysymyksistä! Toinen osa tulossa myöhemmin eli vielä voi lisäillä kysymyksiä :) Palataan!

3 kommenttia:

 1. Mulla on melkoisen samoja ajatuksia Jenkkilästä ja vaiovuodesta!:D On ollut kivaa, mutta on ollut myös aivan kamalaa. Vaihtovuosi on ollut kokemuksena uskomaton, niin hyvässä ja pahassakin. Mutten kyllä muuttaisi Amerikkaan pysyvästi XD

  Oli mielenkiintoista lukea näitä vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ihan heitetty juttu oo että vaihtarin tunteet on yhtä vuoristorataa! Hahah :D Kiitos Annika!

   Poista
 2. Oooo laskuvarjohyppyä mäki haluun kokeilla!!! millanen kokemus se oli? Jännittikö hypätä?

  VastaaPoista