sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

KYSYMYSPOSTAUS

Kun en oo hirveen ahkera täällä blogin puolella ollu niin aattelin nyt heittää ilmoille suositun kysymyspostaus idean. Elikkä tässä parin viikon aikana kuka vaan voi kysyä mitä vaan hyvän maun rajoissa minusta, vaihto-oppiluudesta, jenkeistä tai mistä mieleen putkahtaa. Vastailen sitten omien kokemuksieni mukaan mahollisimman hyvin parin viikon sisällä, ei nyt mitään tarkkaa deadlinea ole, eli eikun kysymyksiä kommenttiboxiin! Tai facebook toverit voi toki naamakirjan puolellakin kysellä.


xo

13 kommenttia:

 1. mitä on ikävä suomesta? mikä on ollut vaikeinta? ootko ollut tyytyväinen järjestön toimintaan ?

  VastaaPoista
 2. Onko vuosi vastannu sun odotuksia?
  Tykkäätkö koulusta siellä?
  Haluisitko muuttaa pysyvästi Amerikkaan?
  Mikä on lempiruoka tai karkki tms siellä?
  Oliko helppo saada kavereita?
  Ketä kaikkia sun hostperheeseen kuuluu ja onko lemmikkejä?
  :)

  VastaaPoista
 3. Mitä tuntemuksia oli suomessa/lentokoneessa/ja kun ekan kerran näit isäntäperhees?Tiedätkö milloin sun perhe valitsi sut ja koska sait ite tietää? Järjestön hyvät ja huonot puolet? Vaihtovuoden hyvät ja huonot puolet? Minkälainen sun isäntäperhe on? Mitä teet yleensä vapaa-ajalla?
  pidä hyvä loppuvuos! :)

  VastaaPoista
 4. minkälaisia amerikkalaiset yleisesti ottaen on? missä kaikissa maissa oot käyny? mihin maahan haluaisit päästä käymään? mitä paikkoja haluaisit nähdä jenkeissä?

  VastaaPoista
 5. Miks valitsit juuri afs:n? Ootko ollu tyytyväinen? Joutuuko afs oppilas vaihtaa perhettä vuoden aikana? Milloin on sun paluupäivä? Oliko jenkit sun ykkös maavaihtoehto?
  Sit random kysymyksii: mikä on sun lempi bändi? Väri? Lomakohde? Kouluaine? Penkkiurheilu ja sit ihan urheilulaji mitä ite tekisit? soitin? Telkkariohjelma? Leffa?
  Ja sit viel et onksiel paljo hyvännäkösii jätkii ;)

  VastaaPoista
 6. Mitä kaikkee uutta oot kokenu ja nähny siellä? Mitä haluaisit vielä kokeilla? Mikä on sun lempisine koulussa, suomessa ja amerikassa? Mikä on sun lempiruoka? Onko sulla parasta kaveria siellä? Onko sulla jo prom date/meetkö promiin? Mikä on ollu parasta tähän mennessä? Mitä sun aanurutiineihin kuuluu ja kauan niihin menee? Ootko talvi vai kesä ihminen?

  VastaaPoista
 7. Suosittelisitko vaihtoonlähtöä muille? Ja suosittelisitko nimenomaan jenkkejä? Saako siihen alueeseen itse vaikuttaa mihin menee? Mitä vinkkejä antaisit tuleville vaihto-oppilaille? Ja nii vielä että mikä sun enkunnumero oli ja onko sun englannintaito kehittynyt siellä paljon?
  T: vaihdosta haaveileva :)

  VastaaPoista
 8. Äh kirjotin pitkän kommentin mut lähetys epäonnistui ja nyt en muista kaikkia kysymyksiä enää :(
  Kuitenkin, kun ilmeisesti kutsut hostvanhempiasi momiksi ja dadiksi niin kuinka kauan meni että pystyit kutsumaan heitä silleen? Miltä se tuntu susta ja heistä? Pyysivätkö he itse sun kutsuvan niitä sillein vai miten se "tapahtu"?
  Mitä kaikkia urheilulajeja harrastit Suomessa ja mitä amerikassa? Mitä kaikkia urheilujoukkueita tai klubeja sun koulussa on tarjolla? Missä kaikissa sä oot mukana?
  Mikö on ollut suurin vastoinkäyminen?
  Mitä "rooleja" sulla on perheessä?
  Kerro ekasta koulupäivästä :) Mten kauan meni että aloit ajattelamaan englanniksi? Miten usein oot yhteydessä sun Suomi perheeseen?

  VastaaPoista
 9. Käyttekö kirkossa säännöllisesti/pitääkö sun mennä mukana? Miten paljo siel yleensä käydään kirkossa ja onko sun host perhe uskovaisia? Miten paljon uskonto näkyy esim nuorten arjessa, kerro sillee mahollisimman tarkasti :)
  Kyselen vaan mielenkiinnosta :)

  VastaaPoista
 10. Mikä on suomessa parempaa ku jenkeis? entä toiste päi? meneeks sul paljon rahaaa siellä ?:)

  VastaaPoista
 11. onko ikävä poikaystävää ? mitn pidät yhteyttä poikaystavääsi?

  VastaaPoista
 12. Onko sulla paljon poikapuolisia kavereita siellä? Nimiä ja kuvia löytyykö? :)
  minkälaisia jenkkipojat on verrattuna suomalaisiin?
  Mitä eroavaisuuksia jenkkien ja suomen välillä oot huomannu?
  Mitä paikkoja oot jenkeissä pääset näkee/kaupunkeja vieraillu?

  VastaaPoista
 13. onko vaihtarivuosi vastannut sun odotuksia tähän asti, ja jos ei mikä asia ei mennyt niin kuin olit toivonut?
  jos oisit tienny ennalta millanen sun vaihtarivuosi tulee olemaan jenkeissä, olisitko edelleen valinnut amerikan vai jonkun muun kohteen? ja jos valitsisit jonkun muun niin minkä olisit valinnut?
  puhuit ennen vaihtoon lähtöä kuinka amerikka on sun unelma. vieläkö oot sitä mieltä, että elät unelmaasi?
  oletko onnellinen siellä?
  onko vaihtari vuos ollu tähän asti kaiken vaivan, ikävän ja rahan arvosta?
  mitä toiveita/odotuksia sulla on sun loppuvaihtoaikaa kohtaan?

  VastaaPoista