keskiviikko 29. elokuuta 2012

Why U.S.A ?

Epäselvä tekstipläjäys por favor...

Eli kun nyt kerran ollaan jenkkeihin lähössä vuodeks asustelemaan ja opiskelemaan ni voishan sitä selittää sitte syynki. :) Tai lähinnä nyt kerron että miks just USAhan, sitä tuntuu niin kovin moni ihmettelevän.
Se tosiaan on se yleisin maa mihin lähdetään vaihtoon ja vaikka usein näissä elämäntilanteissani oon tietyllä tapaa erilainen kun muut nii tässä tapauksessa kuitenkin valitsin sen minkä suurin osa muistakin valitsee.

Mä en oo siis mikään totaalinen jenkkifriikki, en tosiaan. Ei mua oikeestaan kiinnosta esimerkiks New Yorkit ja semmoset kummemmin, sekin on lähinnä kohde jonne joskus haluisin periaatteesta matkustaa. Mitään ennakko odotuksia tai toiveita mulla ei vaihtovuoteen ole paitsi yks: se että siellä ollessani elän sitä heidän kulttuuriaan ja heidän arkeaan. Tottakai nähtävyyksiä ja sen sellaset ois makeeta kokea mut se ainoo asia mitä mä oikeesti toivon on se että saan kokea sen erilaisuuden siellä ihan arjesta lähtien. :)

Elikkä siis, miks kaikista mahollisista kohteista ympäri maailmaa valitsin Yhdysvallat?

Aika iso osa valintaa oli englannin kieli. Vielä jäi monta vaihtoehtoa sen jälkee. Lähinnä varmaa Australia ja Britit. Australian ja Jenkkien välillä mietin tooosi pitkään ja yhessä vaiheessa olin jo päättänyt hakea Australiaan! (Tai Uuteen Seelantiin) No olin kuitenki varma että haluan järjestökseni AFS:n ja sitä kautta ei valitettavasti ois päässy Ausseihin. Ja muiden järjestöjen kautta sitte hinnat ylitti sen olemattoman budjetin. Ja muutenki se ajatus Australiasta ja Uudesta Seelannista alko vaan hiipua... Britannia taas on niin kovin lähellä ja halusin mieluiten Euroopan ulkopuolelle. Sitä paitsi en tykkää brittiaksentista :D Joo no se ei oo olennainen osa. Mut britannia ei oikeestaan ees ollu mulla vaihtoehtona missään vaiheessa.

Jenkit ei ollu mun ehdoton ykkönen hakutoiveissa vaan sitä oli oikeesti tosi vaikee päättää! Päävaihtoehdot mulla oli sen lisäks sit oseania, espanja ja ranska. Rastitin myös Brasilian ja joitain muita Etelä-Amerikan maita (en ees muista mitä :D). Mut USA vei voiton koska kieli, kulttuuri, monipuolisuus (eli minne päin usaa sitä tulee sitte mentyä), high school spirit, ja se että mitä se elämä on siellä oikeesti eikä vaan OC:n ja muiden ohjelmien ja leffojen perusteella. (Ihan ku en ois sitä jo aika hyvin saanu selville lukemalla kaks vuotta miljoonaa eri vaihtariblogia :D )

Hirveesti tekstiä mut tuntuu kuitenki etten saa kirjotettuu mitää selkeetä :D Ehkä se johtuu siitä et mun pääkää ei oo niin selkee.. Ja toivon et tost ei tullu semmosta et joku ymmärtäis etten ois innoissani lähössä just nimenomaan USAhan koska kyllä olen!
Siitä lähtien ku kuulin että mut on hyväksytty ja USAhan ni oon vaan enemmän ja enemmän perehtyny kaikkeen ja kiinnostus kasvaa koko ajan! Aloin tossa miettimää että mitä semmosii ns jenkkitavaroita mulla on ni eipä kyllä tullu muuta mielee ku toi koru tossa kuvassa.. :D Ja jotain merkkivaatteita ja semmost pientä huomaamatonta. Ehkä sitäki tulee haalittuu täs ajan mittaa koska oon nyt jo huomannu miten ihastelen joka paikassa kaikkea mikä muistuttaa edes USAa :D

Nyt ku luin tän läpi ni huomaan kuin epäselvää oikeesti on, saaattaa johtuu siitä et oon ollu liesussa aamuseittemästä iltakaheksaa ja nyt väsyttää ihan tautisesti! Toivon et tosta saa kuitenki selvää ja epäilen vahvasti etten kertonu puoliakaa niistä asioista mitä oli tarkotus... Huhhuhhuh nyt on pakko lähtee suihkuu ja nukkumaa et jaksaa huomen herätä taas 5.45 <3 jep, heippa!


IMG_3408

Ja noita kuvia tuskin tänne tulee hirveitä määriä koska vaikkakin kuvailen paljon ja tykkään siitä nii laitan niitä lähinnä mun toiseen blogiin ja tuntuu hölmöltä laittaa samoja kuvia joka paikkaan joten sori :)

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa että oikeasti uskallat lähteä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu kyllähän mä :) Ei vielä oo ainakaa ees jännittäny missää vaiheessa tai mitää :D Ehkä sit vähä lähempänä.

      Poista