lauantai 13. lokakuuta 2012

How everything has been going + AFS !

Ajattelin nyt tehä postauksen mun järjestöstä, AFS:stä sekä miten mulla nää jutut on edistyny. Ehkä vähän hölmöä sanoa mitään kunnon mielipiteitä järjestöstä vielä tässä vaiheessa koska ei oo ollu vasta ku haastattelut ja hakemukset takana järjestön kanssa. Muttamutta... Let's go! :DEli. Toivon että en  nyt toistele itteeni kauheesti näissä postauksissa mut en kai oo viel ainakaa hirveen tarkasti kertonu näistä? :D
Tuntuu että mä oon syntyny lähtemään vaihtariks, tuntuu että mä oon unelmoinu siitä mun koko pienen ikäni ja tuntuu todella oudolta tajuta ettei se ihan niin meekkään. Oikeesti mä sain ajatuksen vaihtoon lähtemisestä aivoihini vasta muistaakseni kasiluokalla! Oltiin opotunnilla, pläräiltiin jotain tylsiä lehtisiä en edes muista mistä, kai ammatinvalintaa helpottamista varten? Anyway, juutuin lukemaan ison artikkelin jonkun henkilön vaihto-oppiluudesta muistaakseni Australiassa. Luin sitä ja ajattelin että "wow, uskaltaako joku oikeasti lähteä maailman toiselle puolelle, täysin tuntemattomaan, ja täysin yksin? Vuodeksi! Tota mä arvostan, ois joskus itekki siistii kokea jotain tollasta..." Hmmhmm. Akke, mun siskon ystävä, ja no, mun myös, oli ollut vaihdossa Texasissa AFS:n kautta. Jotain joskus tuli puhetta että mitä jos mäki ehkä mahdollisesti lähtisin ja mun sisko, Eve, joka on alusta asti kannustanut ja tukenut mua tässä ihan 110% oli silloin ihan innoissaan että "joo lähde ihmeessä! Lähde vaikka Ranskaan tai johonki tosi siistiin paikkaan! Jos ei muuten saatais rahoja ni  minä otan vaikka opintolainan että pääset!"
Ei sen ihan sitä tarvinnu tehä mutta Even avulla saatiin äiti puhuttua ympäri sen jälkeen ku olin jo täysin varma että todellakin haluan lähteä (Siihen ei tarvittu kun ehkä viikko, ja kaikki vapaa-aika käytettynä lukemalla eri järjestöjen sivuja, eri vaihto-oppilaiden kokemuksia yms). Eikä äitiäkään kauan tarvinnut suostutella, sekin oli heti että wow no sehän ois hieno juttu! Myös mun veli oli ihan täysillä mukana tässä ja myös isä innoissaan. Vaikka se ei nyt konkreettisesti oo näkemässä meiän elämää ni tiedän että sieltä se seurailee meitä. Sieltä hopeareunuksiselta pilveltä 


the best little big sister in the universe 

Silloinhan haku ei ollu vielä ajankohtasta, mutta oli noin 85% varmaa että mä haen. Rahastahan se oli kiinni. Asia sit vähän jäi, ei sillä että mä olisin lopettanut järjestöjen, vaihto-oppilaiden blogien ja muun lukemisen. Aika pitkään ykkösenä oli AFS vaikka se ei halvimmasta päästä olekaan. Mutta mä sain siitä heti parhaan vaikutelman ja tähän asti oon ollut tyytyväinen että valitsin sen!

Mut sitte. Maaliskuun 29. päivä vietettiin meillä kavereiden kanssa mun sweet sixteen! Oli ollu tosi hauska päivä! :) Illalla mun äiti soitti, se oli jossain kylpylässä sen viikonlopun. Se soitti ja kysy että "haluutko sun synttärilahjan nyt vai sit ku mä tuun kotiin?" ihmettelin vähän ja sanoin että "no sit ku tuut kotiin". Se naurahti ja harmitteli että miksen nyt "sano että haluut nyt !" "No haluun sit nyt :D"      "Kiva :) Mä oon päättäny että asia saadaan järjestymään. Sä pääset vaihtoon." Siinä se sit selitteli ja perusteli ja mä vaan itkin. Onnesta. Mutta eipä mun ihanat kaverit sitä tajunnu :D Sen puhelun jälkeen ku mä suunnilleen hyperventiloin siinä ni ne oli ihan paniikissa melkeen varmaa ambulanssia soittamassa :D Sain sit soperrettuu et kaikki on hyvin, kaikki on täydellisesti, mä pääsen vaihtoon! Ja sitä riemuitessa meniki loppuilta... :')

ihanimpia ystäviä mitä kuvitella saattaa! 
Toukokuun alulla (muistaakseni) pistin sen ekan hakemuksen AFS:lle. Sieltä sit soitettiin aika pian ja sovittiin haastattelu. Se haastattelu oli sit joskus siinä toukokuussa ja meni hyvin ja rennosti. En mä sitä jännittäny enkä pelänny, eikä ois ollu mitään syytäkään :) Ja sit joskus keväällä/kesällä en muista... ni olin taas mun kavereiden kanssa jossain korvessa ni AFS:ltä soitettiin ja sanottiin "onneksi olkoon, sinut on hyväksytty afs:n vaihto-oppilasohjelmaan..." JEEEEEEEE!

Ja siitä alko paperisota. Onneks mun tilanne oli aika jees kun mulla oli kooooooko kesä aikaa tehä hakemusta, ja niin. krhm.. Koskas mä sen sainkaan aikaseks palauttaa.. No syyskuun lopulla :D Mut siinä taas merkki joustavuudesta. Haku-urakan aikana oli vähän epäselvyyksiä ja kun otin yhteyttä afs:ään kysyäkseni apua ja muuta niin aina sieltä vastattiin nopeasti ja selkeästi ja sain apua mihin tarvitsin! Todella moitteettomasti on siis toiminut mun kohalla AFS, ainakin tähän asti. Ja uskon että myös jatkossakin. :)

Tulipas hehtaaristi tekstiä! Haha jos joku jaksoi lukea nii congraz :D Ois tullu varmaan rutkasti enemmänkin mut nyt pitää lähteä valmistautumaan koska lähetään kohta kavereiden kanssa leffaan! Step Up kutsuu ;)

Ja ainiin, sitä vielä että eilen kanssa AFS:ltä soitettiin mutta tarvittiin vaan tietää mun vesirokon sairastamiskuukausi... Vuosiki vaan heitettiin niihin papereihin kun ei mitään muistikuvaa ja kuukaudenki vaa heitin että "öö.. huhtikuu? :D" Mut muuten ne paperit on nyt valmiit ja en tiiä mitä seuraavaks tapahtuu... :)

Heippa 

4 kommenttia:

 1. kiva postaus, luin kokonaan ! Ja seuraavaksi sulla on varmaankin piiiitkä odotus edessä, joten kärsivällisyyttä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe kiitti :) voi ei, en jaksa odottaaaa :D toi kärsivällisyys ei oo mun juttu, ainakaa tässä asias... :p mut hyvää pitää odottaa (:

   Poista
 2. Moi! Mistä päin suomee oot kotosin? Mäki oon lähössä usaan afsn kautta 2013/2014! Ehkä nähdää samalla orientaatioleirillä :) mutta tosi huippu blogi sulla !!! :)) seurailen täältä anonyymina kunnes saan aikaseks tehä oman bloggertilin ja blogin! :D olkaamme kärsivällisiä kunnes saadaa sijotustiedot :)) tää aika menee nopeesti ja pia ollaanki jo usassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jeee!! :)) Mä oon täältä Etelä-Suomesta Järvenpään lähettyviltä, tiiätkö? Mahtavaa että säkin lähet ja jos oot yhtään samalta alueelta ni sit varmaan ainakin nähään joskus! Ja kiitos :) ilmotathan mulle sit ku teet blogin haha ;) Sijotustietoja odotellessa... Heh :)

   Poista