keskiviikko 8. toukokuuta 2013

AFS valmennusleiri + lähtöpäivä

Moi! :-)
Tänne taas tulin vähän päivittelemään viimeaikaisista tapahtumista. Viime viikonloppuna tosiaan oli Porvoossa AFS:n valmennusleiri! Lähettiin bussilla Helsingistä lauantaiaamuna ja ajettiin semmonen reilu tunti sinne Övikin leirikeskukseen.
Itse leirillä vetäjinä oli entisiä vaihtareita, jotka oli ollu niissä maissa kun mihin meitä lähteviä on nyt menossa eli Saksa, Ranska, Belgia, Hollanti ja USA. Meillä oli kahen päivän aikana 5 eri sessiota jotka kesti semmoset 1½-2h, oltiin pienryhmissä ja jokasella ryhmällä oli oma vetäjänsä. Keskusteltiin kaikesta vaihtoon liittyvästä yleisesti: sopeutumisesta, kulttuurieroista, kaikesta perusjutuista ja sit kyseltiin tarkemmin mitä mieleen putkahti. Sunnuntain viimenen sessio oli sit maakohtasissa ryhmissä eli puhuttiin pelkästään usasta :)
Leirillä porukka oli ihan mahtavaa ja tutustuttiin hyvin toisiimme. Meitä oli joku vajaa 40. Lauantaina osa porukasta meni saunaan ja UIMAAN hyi saakeli kylmää kylmää mut osa (minä mukaanlukien) jäi tietenki kattoo Suomen peliä! Lauantaiyö veny aika myöhäseks ku juteltiin kaikenlaista ja oli tosi kiva päästä puhumaan kaikista vaihtojutuista muiden vaihtareiden kanssa!
Leiri oli mun mielestä tosi kiva ja hyödyllinen ja sai entistä enemmän intoa vaan LÄHTEÄ NYT HETI!
Perhetietoja ei näy eikä kuulu mutta kärsivällisesti vielä odottelen... :)
AFS:ltä tuli myös sähköpostilla tarkka lähtöpäivä, että lennot on sitten jo varattu! Mä siis tosiaan lentelen sinne New Yorkiin ja se on onneks suora lento. Lähden siis matkaan 8.8.2013! Tasan kolme kuukautta lähtöön! Can't wait!!!

Ja maanantaina kävin ottamassa rokotuksen aivokalvontulehdusta vastaan ja sitten sen keuhkoröntgenin. En vaan oo ihan perillä mitä sille pitää tehä mut kai seki selviää :-D

Tällä erää ei oo muuta näistä vaihtojutuista. Kameran otin leirille mukaan mutta en sitä sieltä laukusta kaivanut joten pöllin noilta muilta nää kaks kuvaa ja laitan tänne nyt, haha kiitos ja anteeks! :D
Kiitos kaikille mukanaolijoille leiristä!! :-)


Hullut meni uimaa! :-D
Kesä on täällä nyt! Tänää oli 32C lämmintä 8)
Hyvää kesää kaikille, kohta loma! <3

6 kommenttia:

 1. hrrr sattuko rokotus, ja monta rokotetta oot joutunu ottaa?:D kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 2. Haha ainahan ne vähän kirpasee.. :D Oon ottanu nyt muistaakseni ainoastaan tetanuksen, sitte B-hepatiitista kaks ensimmäista osaa (A-hepatiitti mulla jo oli) ja nyt ton meningokokin eli aivokalvontulehdusta vastaan. Kesäkuussa meen vielä ottamaan B-hepatiitin viimesen osan! Eli yhteensä 5 piikkiä.
  Kiitos paljon! :-)

  VastaaPoista
 3. Hei! Tosi kiva blogi mut hoksasin vasta äsken että matkailualaa opiskelet. Ootko kaksoistutkinnossa vai miten vaihtovuosi on mahdollinen? Itellä kans on vaihtovuosi tooosi suuri toive mutta kun amikseen olen menossa en tiiä onko se mahdollista! Kiitos avusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu amiksessa olen ja aion myös suorittaa kaksoistutkinnon. Vaihtoonlähtö amiksesta onnistuu ihan yhtä hyvin kuin lukiostakin, eikä vaadi edes kaksoistutkintoa! Joillain järjestöillä se ei onnistu (esim rotary) mutta useimpien järjestöjen kautta pääsee myös vaikka olisikin amiksessa. Joten huoli pois, ilman muuta on mahdollista ja lähde ihmeessä vaihtariksi! :)

   Poista
 4. Siis sä asut vaihtovuoden new yorkissa?? Niin kade, kunpa mäki pääsisin sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä tiedä missä tuun asustamaan vaihtovuoden mutta mun lento on New Yorkiin :) Toivottavasti pääsisit! :)

   Poista