tiistai 30. heinäkuuta 2013

TODO-list + souvenirs

Pitkästä aikaa kerkiän taas päivittelemään kuulumisia ja nyt ajattelinki kertoa vähän tuliaisista mitä oon hommannu sekä siitä mitä on vielä tehtävänä ennen lähtöä.

IMG_1133

Visakortti - tosiaan käytiin äitin kanssa tilaamassa rinnakkaisvisakortti jota sitte varmaan suurimmaksi osaksi jenkkilässä käytän. Se pitää vaan noutaa vielä pankista ja testata toimiiko se. Samalla tilattiin mulle verkkopankkitunnukset joita pitäis opetella käyttämään.
Muuttoilmoitus - Kelaan ja maistraattiin pitää tehä muuttoilmoitus kun lähtee noin pitkäks aikaa ulkomaille asumaan, sen voi tehä netissä, pitää täyttää jotai lomakkei.
Pakkaaminen - en ole uhrannut pienintäkään ajatusta koko asialle.
Käsimatkatavarat - en oikei tiiä miten saan järjestettyä sen kun käsimatkatavaraa saa olla 8kg mut en tiiä et montako laukkua saa olla ja mun pitäis ottaa käsimatkatavaroihin kameralaukku, kaikki objektiivit + runko, tietokone laukkuineen, huilu laukkuineen + käsilaukku ja yks vaatekerta varmuuden vuoks.
Läksiäiset - maanantaina on tarkoitus pitää sukulaisille ja tuttaville läksiäisiä jonne kuulemma mun pitää leipoa jättiskätti mutakakku khehe :D
Tilaa valokuvia - DONE!
Sukulaisten ja kavereitten näkemistä - noh, tänään näin kummisetää ja isovanhempia, huomenna kavereita, maanantaina lisää sukulaisia ja loppuja kavereita on yksinkertaisesti pakko nähä jossai vaiheessa! :o
Paperijutut - Suurimmaks osaks hoidossa mutta noi muuttoilmotukset. Sit pitää tarkistaa viel kaikki loputki, AFS:ltä tuli sähköpostia noihin liittyvistä asioista.


IMG_1135

Tuliaiset oon nyt melkein kaikki hankkinu. Onneks! Host perheelle vien kullekkin muumikäsipyyhkeet, kuksat sekä villasukat. Lisäks yhteiseks tommosen Suomesta kertovan kirjan missä on suurimmaks osaks kuvia ja sitte vielä ite teen semmosen albumin mihin laitan kuvia mun kotoota, perheestä, sitte muuten näistä "mun paikoista" eli mökiltä, Ylläkseltä, kodin ympäristöstä ja Lahdesta + Turku ja Helsinki. Ja perheelle vielä suklaata ja salmiakkia.
Aluevalvojalle vien muumikäsipyyhkeen, suklaata ja salmiakkia. (En yhtään tiiä mitä aluevalvojille yleensä pitää viedä, mitä muut viette vai viettekö mitään?)
Lisäks ostin vielä suklaata ja salmiakkia mitä annan muulle suvulle + sit pystyy antaa maistiaisia muillekkin.

9 päivää lähtöön!!!


15 kommenttia:

 1. Haha, paras toi viimenen tehtävä :) Munkin piti pianoa soitella tossa kesällä (en tosin oo mihinkää orkesteriin menossa)mutta se jäi..

  Ja mun käsittääkseni käsimatkatavaroihin saa viedä yhen varsinaisen laukun ja esim. yhden laukun kannettavalle. Korjatkaa joku jos olen väärässä.

  Itse aattelin aluevalvojalle kans viedä jotain, noi sun kuulostaa hyvältä! no worries

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. njoo se on vähän jääny ja hävettää mennä mihinkää orkesterii ku en oo soittanu monee vuotee :D
   okeei, täytyy yrittää sumplia noiden käsimatkatavaroiden kans sit :/

   Poista
 2. Miten oot saanu verkkopankkitunnukset ku mulle sanottiin pankissa et alle 18v. ei saa...? :D Vai voikohan eri pankeilla olla eri säännöt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä monetkin saa ei siinä meillä ainakaa ollu mitään ongelmaa! :D en tiiä kaikista pankeista mut kyl tiedän kavereita jotka on eri pankkien käyttäjiä ni on kyl saanu verkkopankkitunnukset :o kai siin täytyy olla huoltaja mukana sit, en oo varma :D

   Poista
  2. Mulla on ollu verkkopankkitunnukset 12 vuotiaasta asti, kätevät kun saa ite hoidettua omat asiat sitä kautta. Mä luulisin kyllä että kaikilta pankeilta onnistuu tai ainaki kaikilla kavereillaki on, ja itelläki on sekä OP:n että Nordean :)

   Poista
  3. Pitäis saada pankkitunnukset joka pankkii alaikäsenäki, kuhan on vaa huoltaja mukana niitä tilaamas.. Ja se hyvä et niitten ei pitäis maksaa mitää ko on alaikääne! :))

   Poista
  4. No se mies siel meijä pankissa ei sit vissii oikee tienny mistään mitää :DDD

   Poista
 3. Niija noista käsimatkaavaroista... Niitä saa olla kaks laukkua siel konees. Tai siis mulla oli toinen laukku tollanen Puman normi olkalaukku, mikä varmaa sitte laskettiin läppärilaukuksi ja sitte viä aiva yli iso toinen laukku.. :D niitten paino oli varmaa viis kertaa enemmän ko sen laukun joka meni ruumaa, mut ei kukaa koskaa punninnu niitä käsimatkatavaroita :O Kai se on sit niille tyylii iha sama paljoko ihmiset raahaa kamaa sinne koneeseen, kunha niitten ei tartte huolehtia niistä siel ruumasta toisee :d emmä tiiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha okeei! täytyy kattoa ja toivoa että on kiltit tarkastajamiehet kentällä... :D

   Poista
 4. Mää aattelin viiä aluevalvojalle varmaan vaan suklaata, vaikka nyt tulikin vähän kyllä paineita että pitäskö viedä jotain muutakin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noku mäkään en yhtään tienny miten pitää toimia ni toivottavasti noi nyt kelpaa :D

   Poista
 5. En muistaakseni vieny aluevalvojalle mitään. Mun aluevalvojalla oli omaki vaihtari niin siltä se kyllä sain ihan tarpeeks tuliaisia :D kai se ois ollu kohteliasta mutta.... hauskaa että kaikilla muilla on näköjään läksiäiset :D mulla ei ollut mitään! hyvä juttu se on olla. tulee niin flashbakki tästä viimevuoteen kun itte lähdin!! jännitän sun puolesta1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, varmaan kuitenkin parempi että vien jotain edes kun että en mitään, ei sitä tiedä jos kovasti odottaa ja kun en oikein tienny pitääkö vai eikö haha! Läksiäiset on kyl ihan kiva nii näkee kaikki läheiset viel kerralla ennen ku sitte lähtee ja tulee semmonen fiilinki että hei, sitä oikeesti lähetään!
   Kohta kai se alkaa jännittää ittelläkin :D

   Poista
 6. Siis... pitääks aluevalvojalleki viedä jotai. Paniikki.

  Hehe mut tosi kiva postaus! (:

  http://oh-america.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vien, en tiedä mikä kuuluu tapohin :D Älä turhaan siitä panikoi, tuskin siitä kukaan loukkaantuu vaikka ei veiskään aluevalvojalle mitään :)
   Kiitos paljon, täytyykin käydä kurkkaamassa sunkin blogi! :)

   Poista