lauantai 28. syyskuuta 2013

Tyhmiä kysymyksiä part II

Tässä nyt vähän jatkoa mitä kaikkea hölmöä oonkaan kuullu amerikkalaisten suusta. Suurimpana ihmetyksen aiheena on ollut se että meillä on oma kieli. Kaikki luulee että puhutaan englantia Suomessa ja tuhottoman monta kertaa oon kuullu kysyttävän mitä kieltä me puhutaan. Kerran keskustelu meni jotakuinki näin:

-Mitä te puhutte Suomessa?
-Suomea
-Ai englantia?
-No ei kun suomea
-Entä mitä te puhutte kotona?
-Ai Suomikotona?
-Nii!
-No suomea
-Ai ettekö puhukkaan englantia?

Sitte toinen aihe josta oon kuullu monta versiota on meiän valosuus. Moni on luullu että meillä on päivänvalo ympärivuotisesti ja ympärivuorokautisesti. Toinen vaihtoehto on että "teillähän on kokoajan pimeää!" Ja tästä tiedonjyväsestä ollaan muuten törkeen ylpeitä! Oon säälittävän monta kertaa joutunu korjaamaan nuo luulot. Siltikin, kun henkilö joka näin on luullut ja oon vähän takonut faktaa sen aivoihin, lähtee se mun luota edelleen siinä uskossa että meillä on kokoajan valosaa (tai kokoajan pimeetä) ja ollaan edelleen yyber ylpeitä että tiedetään tämä asia Suomesta. Jep, no.. antaa niiden olla sitten siinä uskossa jos ne on siitä ilosia.

Koulussa mulla on matikkaa, ja koko maailmankaikkeus tietää että oon huono matikassa. No, meiän matikanryhmässä tunnen itteni kuitenki tosi fiksuks (aina välillä) eli esimerkiksi sillon, kun opettaja kysyy kuinka monta millimetriä on metrissä ja joku huutaa viiden minuutin miettimisen jälkeen 50! Kerran multa myös joku kysy että onko Suomessa sama matikka kun jenkeissä. No, eiköhän se oo samaa joka paikassa... 

Maantieto ei myöskään ole ihan tasokkaimmasta päästä jenkkinuorten keskuudessa. Oon muun muassa joutunut korjaamaan väitteen "Suomi on sama asia kuin Espanja". Mistä ihmeestä ne ees repäsee noita?? Nojoo, myös luulo siitä etten koskaan ole nähnyt merta on yleinen. Ja kun hieman turhautuneena vastaan että kyllä, olen nähnyt merta, on reaktio ainakin aukinainen suu seuraavat kymmenen minuuttia. Ja monesti on myös kysytty olenko ollut koskaan beachillä. No, kyllä olen.

Salmiakin maistattaminen jenkeille on ollu yksiä hulvattomimpia juttuja täällä. Pari ihmistä on tykännyt, joku on ollu ihan ok eli urhoollisesti syöny koko karkin. Kaikki muut on mahdottoman näkösten irvistysten jälkeen sylkässy sen välittömästi roskikseen ja jos roskista ei satu siinä käden ulottuvilla olemaan ni rääytään ku kanat kuulennolla. Multa ollaanki sitten udeltu että onko meillä "tavallista" karkkia Suomessa vai vain tätä kuvottavaa mustaa mönjää joka jää hampaisiin kiinni. No, kyllä meillä on hedelmäkarkkeja ja suklaata, joka on muuten tuhannesti parempaa ku jenkkisuklaa!

Seuraavan kysymyksen jälkeen se olin minä jolla oli suu auki kymmenen minuuttia... :

Syöttekö te luita?

??????????
MEKIN OLLAAN IHMISIÄ!


9 kommenttia:

 1. Eikä :''D oon kans väsäilly tälläst postausta ja voi hyvää päivää että oon saanu pistää ylös nii monia tyhmiä kysymyksiä! Oon niin onnellinen, että oon suomalainen ja omaan yleissivistyksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. innolla odottelen sultaki sitte postausta näistä :D nimenomaa se yleissivistys täällä on kateissa ja pahasti!

   Poista
 2. eeikä nää on parhaita! :D sun blogi on muutenki huippu!:)

  VastaaPoista
 3. Tietääks siel kukaa oikeesti mitää suomesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et se on Euroopassa? Eikseki nyt oo jo aika hyvi :D ja metsästäjät tietää et meil on poroja! Helsingistä ollaan kuultu mut ei sitä Suomeen oo osattu yhdistää.. Ja hmmm, eipä kai muuta :D

   Poista
 4. tää repes ihan täysin :) loistava postaus ja herätti suurta hilpeyttä noissa odottavissa asiakkaissakin ;) toivuttuani hepulista tiskille tupsahti ihana mummeli, jonka päivän kuulemma pelasti miun hohotus... kiitos kulta, oot ihan huippu ( jos et vielä tienny)
  äiti

  VastaaPoista
 5. mult kysyttiin ''ootko ikinä nähny aurinkoa?'' ....=.=

  VastaaPoista
 6. ei hitsi mä nautoin näille kysymyksille :D:D:D:D.D.D:D:D:D::D:D ahahhahahahahaahhaha

  VastaaPoista